Мини роза

mini roza

Нов продукт

Мини розите растат добре у дома и навън и са полезни цветни насаждения в районите, където пространството е ограничено, имат множество приложения. Те могат да бъдат засадени в саксии за терасата или градина, навсякъде сред вашите трайни насаждения, като акцент в цветни градини или в розовата градина.

Повече детайли

Персонализиране на продукт

След като съхраните Вашият персонализиран продукт, не забравяйте да го добавите в количката.

loader

* задължителни полета

4,00 лв

Повече информация

Описание

Градинарите ограничени в пространството могат да се насладят на всички удоволствия на отглеждането на рози чрез култивиране на мини рози в контейнери или в градината. Мини розите ще ви радват през цялото лято с многобройните си малки цветчета, те са класически централен елемент за вашата градина. Растат еднакво добре както в затворени помещения /просто не забравяйте да ги държите далеч от горещи прозорци или източници на топлина, където могат бързо да изсъхват/, така и в градината.

Препоръки за отглеждане
Някои хора погрешно смятат, че мини розите са трудни за отглеждане. Това не е вярно! Те са много по-лесни за отглеждане, отколкото предполагате. Изискват много по-малко място, отколкото техните по-големи братовчеди, комбнират се прекрасно с други растения, и са по-издръжливи. Цъфтят през целия сезон.
Мястото за засаждане трябва да бъде слънчево, изберете мястото с най-малко шест часа слънце и където мини розите, няма да бъдат изтласкани или засенчени от други градински растения. За по-голямо визуално въздействие, може да засадите няколко рози от същия сорт заедно - растенията да са на около 30 см едино от друго.
По-малкото растение означава и по-малки корени, които не са много дълбоко в почвата. Така че, ако не валят достатъчно дъждове, мини-розите се нуждаят от по-често поливане, но не прекалявайте и поливайте в основата на растението, не по листата.
Техните изисквания са подобни на конвенционалните рози - нуждаят се от добра - богата, влажна, добре дренирана почва и редовно поливане и подхранване. При засаждане на открито в земята, трябва да е малко по-дълбоко, отколкото са били в контейнера.
Мулчирайте района около мини розите, за да помогнете на почвата да задържа влага и за борба с плевелите.
Наторяването на мини розите се прави с тор предназначен за рози - включва комбинация от N (азот), P (фосфор) и К (калий) в съотношение 5-9-6
Мини розите реагират добре на резитба и оформяне. Резитбата на мини розите, независимо дали са в контейнери или в земята, е важна за да се поддържа приятна форма. В края на зимния сезон - края на март или началото на април, изрежете стъблата над най-ниските растежни пъпки. Резултатът ще бъде по-добре подрязан храст, който ще има по-силен растеж и повече цветове. Ако това ви изглежда твърде драстично, намалете най-малко половината от растението, като премахнете всички слаби и тънки клонки. По време на вегетация премахвайте прецъфтелите цветове. За да се насърчи разклоняването, отрежете дългите издънки.

В следната категория има още 30 продукта: