Лале

lale

Нов продукт

Лале (Tulipa) е род покритосеменни растения от семейство Кремови (Liliaceae). Включва около 150 вида тревисти растения, разпространени в Южна Европа, Северна Африка, Близкия изток и Централна Азия

Повече детайли

Персонализиране на продукт

След като съхраните Вашият персонализиран продукт, не забравяйте да го добавите в количката.

loader

* задължителни полета

2,50 лв

Повече информация

Простоцветни късноцъфтящи: Цветовете са елегантно изтеглени, с цилиндрична форма и различни багри, украсяващи цветоносно стъбло с височина до 60 cm. Всички сортове са подходящи за парково отглеждане. Примерни сортове: “Aristokrat”, “Baccuhus”, “Luis XIV”, “ Queen of Night” и много други не по-малко красиви.

Ресничести: Сортове от тази група са пъстроцветни с много фино нарязани крайчета на периферията. Имат екзотичен вид, напомнят орхидеите. Украсяват паркове и градини. ”Bellflower” с розов цвят; ”Maja” с жълт свят; ”Noranda” с червена багра.

Зеленоцветни лалета: Пъстроцветни с частично зелена багра на перигона, който понякога е леко асиметричен. Подходящи са за зацветяване на открити площи, както и за получаване на рязан цвят. ”Hummingbird” е с патешкожълта багра със зелен кант; ”Greenland” има млечнорозов цвят със зелена багра от външната страна на перигона.

Лалета Рембрант: Това са двубагрени сортове, които някога са били високо ценени ( наречени са на имено на известния художник, който първи ги нарисува), а сега са почти на изчезване, тъй като пъстролистието предизвикано от вируси е било силно застъпено. Развиват се само сортовете, които са пъстроцветни мутации, което се познава по цветните пламъци, появяващи се закономерно във всички цветове на насаждението. ”Montgomery” – цветът му е бял с червени пламъци; ”San Marino” – червен цвят с жълти пламъци; ”Cordell Hull” – кървавочервен с бели пламъци.

Папагалови: Оригинални, причудливи цветове с къдрави перигони. Тези качества се предават само при размножаване с луковици. Въпреки че те са получени от сортове с прости цветове при кръстосване с други сортове, папагаловите черти не се запазват. За рязан цвят и за групово засаждане. ”Black Parrat” – с кафяво-червен цвят; ”Bird of Paradise” – червен с жълт кант; ”Red Champion” – отвътре перигонът е червен, отвън – розово-червен, силно нагънат. Дънцето е кремавобяло с кант, тичинковите дръжки сиви, а тучинките черно-пурпурни.

Кичести късни: Тук се включват сортове с кичести цветове, подобни на божура, затова ги наричат и божуровидни. Високи са до 60 см. Препоръчват се за цветни лехи и паркове. ”Uncle Tom” – с много кичест кадифено тъмно-червен цвят; ”Eros” – пастелнорозов; ”Bonansa” – карминеночервен с жълти краища.

В следната категория има още 30 продукта: